1422
banner
Merkkihenkilöitä
Kirsti Doukas
Kirsti Doukas
Merkkihenkilöitä

 

SUOMALAINEN ELÄMÄ KITEYTETTYNÄ


”Design on perinteisesti koettu kauniiden esineiden suunnitteluna, jonkinlaisena luksuksena johon on varaa kun tärkeämmät asiat on hoidettu. Tällä hetkellä designin merkitys on kuitenkin suurinta taloudellisen kasvun, tuotannollisen tehokkuuden ja innovatiivisten uusien ratkaisujen luomisessa.”

”Tiivistettynä design on asioiden järjestämistä halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi. Design yhdistää toimivuuden, tuotannollisen järkevyyden, ihmisten tarpeet ja toiveet sekä onnistuessaan se tuottaa lisäksi kauneutta.”

”Helsingin nimeäminen maailman designpääkaupungiksi on merkittävä asia koko yhteiskunnalle. Mediakohun keskellä kannattaa kohdistaa huomiota muotoilun mahdollisuuksiin ratkoa arjen ongelmia, tuottaa elämään syvempiä merkityksiä ja edistää järkevää tuotantoa.”

”Postimerkki on tuotteena mielenkiintoinen. Hyvin suunniteltu postimerkki kiteyttää yhteen muotoilun edut ja viestinnän hyödyt. Samalla se vahvistaa tietoisuutta suomalaisuuden parhaista puolista. Niin pieneen tilaan voidaan kiteyttää valtavan suuri ajatus – suomalainen elämä.”

Tapio Vapaasalo
graafisen suunnittelun professori
Taideteollinen korkeakoulu, Aalto-yliopisto

http://www.taik.fi/

 

 

Tapio Vapaasalo suunnitteli 1.4.1996 ilmestyneen ”Elokuva 100 vuotta” -postimerkkivihkon.