1422
banner
Merkkihenkilöitä
Minna Parikka
Minna Parikka
Kilpailuinfo


Itella Posti Oy:n / Postimerkkikeskuksen verkossa järjestämän postimerkkien suunnittelukilpailussa palkitaan ja toteutetaan kahdeksan postimerkkiä, jotka ilmentävät ”World Design Capital Helsinki 2012” -hankkeen arvoja ja visioita. Merkeistä kootaan postimerkkivihko, joka julkaistaan vuonna 2012.

Kilpailun tavoitteena on myös edistää postimerkkien suunnittelua yhtenä muotoilun näkyvänä osa-alueena, hakea uusia innovatiivisia toteutusratkaisuja sekä löytää tulevaisuuden suunnittelijalupauksia postimerkkihankkeisiin.

KILPAILU ON AVOIN KAIKILLE!


Kilpailu on avoin kaikille henkilöille ikärajaan ja kansallisuuteen katsomatta. Kilpailuun voi osallistua yksin tai työryhmänä ja kilpailutöiden määrää /henkilö ei ole rajoitettu. Voit siis osallistua useammallakin ehdotuksella!

Huom! Palkintoraatiin osallistuvat henkilöt tai heidän perheenjäsenensä eivät voi osallistua kilpailuun.

Kilpailutöitä voi ladata sivustolle  3.2. – 4.4.2011.

SUUNNITTELE TULEVAISUUDEN POSTIMERKKI!


Suunnittele postimerkki aiheesta ”World Design Capital Helsinki 2012 – Future City, Tulevaisuuden kaupunki”. Kilpailuehdotuksessa voit kuvailla esim.  tulevaisuuden elinympäristöä tai visioida huomista ja parempaa elämää. Kilpailutöiden ei tarvitse liittyä nimenomaan Helsinkiin.

Toteutustapa on vapaa; kilpailuehdotuksesi voi olla valokuva, graafinen suunnitelma tai näiden yhdistelmä. Voit maalata, piirtää, liimata, leikata, muotoilla tai toteuttaa kaiken tietokoneella. Työt täytyy kuitenkin ladata kilpailusivuille sähköisessä muodossa (ks. tekniset vaatimukset).

Muista, että postimerkki on kooltaan pieni. Ehdotusten tulee olla sommitelmaltaan yksinkertaisia ja niiden tulee soveltua postimerkkien aiheeksi. Kilpailutyö suunnitellaan ilman Suomi Finland -tekstiä ja maksuarvo-tietoa.

Ohessa muutamia vinkkejä onnistuneen postimerkin suunnitteluun:
Valitse selkeitä kuvia
Suosi lähikuvia
Rajaa kuvaan joku yksityiskohta
Ajattele postimerkkiäsi minijulisteena.

Itella Posti Oy / Postimerkkikeskus työstää voittajamerkit viralliseen muotoon. Kilpailutöiden joukosta valitaan myös neljä ehdotusta, joista toteutetaan postikortteja.

Jos kilpailuehdotuksessa käytetään aiheena tekijänoikeuden alaisia teoksia tai niiden osia, on kilpailuehdotukseen liitettävä selvitys teoksien alkuperästä. Kilpailuehdotus ei saa olla aiemmin julkistettu.

KILPAILUTYÖ TOIMITETAAN SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA


Kilpailutöiden toteutustapa on vapaa, mutta ne pitää ladata kilpailusivuille sähköisessä muodossa ohjeiden mukaisesti (ks. tekniset vaatimukset).

Kilpailuaika alkaa torstaina 3.2. ja päättyy maanantaina 4.4.2011. klo 24.00. Määräajan jälkeen saapuneet kilpailutyöt hylätään sääntöjen vastaisina.


VOITTAJIEN VALINTA JA JULKISTUS


Kuka tahansa voi vaikuttaa siihen, mitkä postimerkkiehdotukset voittavat. Jokainen voi kilpailusivuilla äänestää mielestään parhaita töitä. Halutessasi voit äänestää useampaa kuin yhtä kilpailutyötä. Yleisöäänestyksen kautta 20 eniten ääniä saanutta työtä valitaan jatkoon.

Itella Posti Oy:n / Postimerkkikeskuksen taidetoimikunta täydennettynä kahdella World Design Capital Helsinki 2012 -asiantuntijalla valitsevat kilpailun sadosta vielä 10 työtä loppukilpailuun. Loppukilpailussa on mukana siis yhteensä 30 ehdotusta ja sama raati valitsee kilpailun lopulliset voittajatyöt jotka muokataan postimerkeiksi (8 kpl). Lisäksi Postimerkkikeskus valitsee kilpailutöistä neljä (4 kpl), joista toteutetaan postikortit.

Voittajat julkistetaan toukokuussa 2011 ja heille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Tulokset julkistetaan netissä kilpailusivuilla ja niistä kerrotaan laajasti myös sosiaalisessa mediassa (mm. Facebook ja Twitter), joita kilpailussa hyödynnetään laajasti.

PALKINNOT


Kahdeksalle (8) parhaalle postimerkkiehdotuksille maksetaan jokaiselle 1.500 euron palkkio. Kilpailun sadosta valitaan myös neljä työtä postikorteiksi ja näistä maksetaan jokaiselle 500 euron palkkio.

KILPAILUTÖIDEN ÄÄNESTÄMINEN


Kilpailutöitä voi  äänestää vain kilpailusivuston kautta. Äänestysaika alkaa torstaina 7.4. ja jatkuu 25.4. saakka. Voit antaa äänesi niin monelle työlle kuin haluat. Muista kuitenkin, että voit äänestää yhtä kilpailutyötä vain kerran!

Sivuille rekisteröityneet äänestäjät osallistuvat arvontoihin. Ensimmäiseen arvontaan voit osallistua kilpailuaikana 3.2.-4.4. ja toiseen äänestysaikana 7.4.-25.4. Arvontojen palkintoina on mm. kirjapalkintoja, WDC Helsinki 2012 -aiheisia palkintoja ja muita vastaavia elämyspalkintoja. Palkintoluettelot päivittyvät arvontojen alkaessa ”säännöt” -osioon.

Kannattaa siis käydä äänestämässä ja osallistua molempiin arvontoihin!

 

Lisätietoja:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it