1422
banner
Merkkihenkilöitä
Kirsti Doukas
Kirsti Doukas
Kilpailuinfo

 

MITEN WORLD DESIGN CAPITAL (WDC) HELSINKI 2012, ITELLA POSTI OY JA POSTIMERKKIKESKUKSEN SUUNNITTELUKILPAILU LIITTYVÄT YHTEEN?


Teollisen muotoilun kansainvälinen järjestö Icsid (International Council of Societies of Industrial Design) valitsi marraskuussa 2009 Helsingin vuoden 2012 World Design Capitaliksi eli maailman designpääkaupungiksi.

Designpääkaupunki on enemmän kuin vuoden mittainen tapahtuma, jossa design ja sen mahdollisuudet ymmärretään laajasti. WDC Helsinki 2012 -ohjelma koostuu tapahtumista ja teoista, jotka hyödyntävät designia laaja-alaisesti kulttuurisen, sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen välineenä. Ensisijaisena toiminta-alueena ovat World Design Capital -kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti.

Postimerkkien suunnittelukilpailu on osa virallista World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa ja voittajien postimerkit tulevat yleiseen myyntiin sekä mm. designpääkaupungin käyttöön.

MIKSI POSTIMERKKIKESKUS JÄRJESTÄÄ TÄMÄN SUUNNITTELUKILPAILUN?


WDC Helsinki 2012 -hankkeen teemoina ovat Avoin kaupunki – paremman elämän edellytyksiä kaupunkilaisille, Globaali vastuu – designin uusi rooli  sekä Uuden kasvun juuret – Embedded Design. Nämä teemat sopivat hyvin myös Itella Posti Oy:lle ja Postimerkkikeskukselle.

Järjestettävän kilpailun tuloksena saamme kahdeksan postimerkin kokonaisuuden, joka heijastelee WDC Helsinki 2012 -hankkeen arvoja ja teemoja. Toivomme saavamme kilpailun kautta uusia ennakkoluulottomia ideoita postimerkin suunnitteluun ja tekniseen toteutukseen. Kaikille avoimen kilpailun avulla on mahdollista löytää uusia postimerkkien suunnittelijoita.

Kilpailun toteutuksessa halusimme lähteä uusille foorumeille ja toteuttaa modernin verkkoratkaisun. Kilpailusivuston lisäksi hyödynnämme laajasti sosiaalista mediaa.

MIKSI SUUNNITTELUKILPAILUUN KANNATTAA OSALLISTUA?


Suunnittelukilpailu on osa WDC Helsinki 2012 -ohjelmaa, joten palkittavat postimerkit saavat paljon näkyvyyttä ja leviävät postituksissa ympäri maailman. Postimerkkiin päätynyt työ jää myös historiankirjoihin tekijätietoineen.

Julkisuuden kautta saavutettavan hyödyn lisäksi merkkien suunnittelukilpailussa voittaneille maksetaan 1.500 euron palkkio.

ONKO KILPAILUTÖILLE MÄÄRITELTY AIHETTA?


Etsimme visiota tulevaisuuden kaupungista postimerkin muodossa. Kilpailijan tehtävänä on suunnitella postimerkki aiheesta: ”World Design Capital Helsinki 2012 – Future City, Tulevaisuuden kaupunki”.  Kilpailuehdotuksessasi voit kuvailla vaikkapa tulevaisuuden elinympäristöä, visiota paremmasta huomisesta ja elämästä.

MILLAISELLA TYÖLLÄ VOI OSALLISTUA KILPAILUUN?


Toteutustapa on vapaa; voit maalata, piirtää, liimata, leikata, muotoilla tai toteuttaa kaiken tietokoneella. Kilpailutyösi voi olla vaikkapa valokuva, graafinen suunnitelma tai näiden yhdistelmä.

Kilpailuun osallistuvat työn muoto on vapaasti valittavissa. Postimerkkiformaatin ei tarvitse olla perinteinen neliö tai vaakamalli. Jos haluat, voit ehdottaa ennakkoluulottomasti myös, millä tekniikalla kilpailutyösi voisi toteuttaa postimerkkinä.

Huomioithan, että sinun tulee toimittaa kilpailutyöstäsi sähköisessä muodossa oleva kuva, joka ladataan kilpailusivustolle (ks. tekniset vaatimukset). Voit osallistua kilpailuun joko yhdellä tai useammalla työllä.

Muistathan myös, ettei työsi saa olla aikaisemmin julkistettu tai jos kilpailuehdotuksessasi käytetään aiheena tekijänoikeuden alaisia teoksia tai niiden osia, on kilpailuehdotukseesi liitettävä selvitys teoksen alkuperästä.

Lataa kilpailutyösi sivustolle 3.2.– 4.4.2011, niin olet mukana kisassa.

KENELLE KILPAILU ON SUUNNATTU?


Kilpailu on avoin kaikille henkilöille ikärajaan ja kansallisuuteen katsomatta. Kilpailuun voi osallistua yksin tai työryhmänä ja kilpailutöitä voi jättää niin monta kuin haluaa.

Huom! Palkintoraatiin osallistuvat henkilöt tai heidän perheenjäsenensä eivät voi osallistua kilpailuun.

VOIVATKO LAPSET OSALLISTUA KILPAILUUN?


Kilpailu on kaikille avoin. Myös lapset voivat osallistua kilpailuun.

TÄYTYYKÖ KILPAILUEHDOTUKSEN LIITTYÄ JOTENKIN HELSINKIIN?


Ei tarvitse. Kilpailutyössä pyydetään suunnittelemaan ja ideoimaan tulevaisuuden elinympäristöä. Voit esittää esimerkiksi vision paremmasta huomisesta tai siitä, millaisessa paikassa haluaisit asua.

PITÄÄKÖ SUUNNITTELUSSA OTTAA HUOMIOON SUOMI FINLAND -TEKSTI TAI MAKSUARVO?


Ei tarvitse. Kilpailutyö suunnitellaan ilman Suomi Finland -tekstiä ja maksuarvotietoa Itella Posti Oy / Postimerkkikeskus työstää voittajamerkit viralliseen muotoon.

MITEN KILPAILUN VOITTAJAT VALITAAN?


Kuka tahansa voi osallistua internetissä kilpailusivustolla äänestykseen ja vaikuttaa siihen, mitkä postimerkit toteutetaan.

MITEN ÄÄNESTYS TAPAHTUU?


Kilpailusivuilla voi äänestää peukkusymbolilla mielestään parhaita töitä. Jos haluat, voit äänestää useampaa kuin yhtä kilpailutyötä. Yleisöäänestyksessä 20 eniten ääniä saanutta kilpailutyötä valitaan jatkoon. Lisäksi Itella Posti Oy:n / Postimerkkikeskuksen taidetoimikunta täydennettynä kahdella World Design Capital Helsinki 2012 -asiantuntijalla valitsee kilpailun sadosta vielä 10 työtä loppukilpailuun. Sama raati valitsee kilpailun lopulliset voittotyöt (8 kpl) jotka julkaistaan postimerkkeinä.

MILLOIN ÄÄNESTYS ALKAA?


Äänestys alkaa 7.4. ja jatkuu 25.4. asti.

MITEN KILPAILUTÖITÄ VOIDAAN ÄÄNESTÄÄ?


Kilpailutöitä voi  äänestää vain kilpailusivuston kautta. Äänestys alkaa 7.4. ja jatkuu 25.4. asti. Voit äänestää vain yhden kerran tiettyä kilpailuehdotusta, mutta voit toki antaa ääniä useammallekin työlle.

Äänestyksen yhteydessä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkintoja, esim. kirjapalkintoja, WDC Helsinki 2012 -aiheisia palkintoja ja muita vastaavia elämyspalkintoja. Palkintoluettelot päivittyvät arvontojen alkaessa ”säännöt” -osioon.

JÄTIN SIVUSTOLLE KILPAILUTYÖN, MUTTA SITÄ EI OLE JULKAISTU. MISSÄ VIKA?


Todennäköisesti kuvan resoluutio ei ole ollut riittävä tai kilpailutyö on sisältänyt sääntöjen vastaista materiaalia. Itella Posti Oy:llä / Postimerkkikeskuksella on oikeus olla hyväksymättä kilpailutyötä, mikäli asetettuja sääntöjä ei ole noudatettu.

KETKÄ HENKILÖT KUULUVAT TUOMARISTOON?


Tuomaristoon kuuluu Itellan Postimerkkikeskuksen taidetoimikunta täydennettynä kahdella World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeen nimeämällä henkilöllä.

MITKÄ OVAT KILPAILUN PALKINNOT


Voittajien saaman julkisuuden lisäksi merkkien suunnittelukilpailussa voittaneille maksetaan 1.500 euron palkkio. Kilpailussa palkitaan yhteensä kahdeksan postimerkkiä.

Kilpailun sadosta valitaan myös neljä työtä, joista tehdään postikortti. Näiden valittujen töiden tekijöille maksetaan 500 euron palkkio.

MITEN PITKÄÄN KILPAILUTÖITÄ VOI JÄTTÄÄ SISÄÄN?


Kilpailuaika on 3.2.–4.4.2011. Määräaika umpeutuu maanantaina 4.4.2011 klo 24.00, jonka jälkeen sivustolle ei voi enää ladata kilpailuehdotuksia.

MITEN PITKÄ ÄÄNESTYSAIKA ON?


Kilpailutöiden äänestys alkaa torstaina 7.4. ja jatkuu 2. pääsiäispäivään 25.4. klo 24.00 asti.

MIKSI KILPAILU JÄRJESTETÄÄN NYT, VAIKKA HELSINKI ON MAAILMAN DESIGNPÄÄKAUPUNKI VASTA VUONNA 2012?


Postimerkkien tie suunnitelmasta tuotantoon on pitkä prosessi joka vaatii aikansa. Postimerkit painetaan nykyään ulkomailla ja samassa turvapainossa painetaan monien muiden maiden merkkejä. Tarvitsemme oman ajan merkkien painatukselle, myös rahti vie oman aikansa. Merkit tehdään valmiiksi, että ne ovat käytettävissä kun designpääkaupunkivuosi alkaa.

 

Jäikö vielä kysyttävää? Lähetä viesti meille!

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it